Stora framtidsmöjligheter inom energibranschen

Är du på jakt efter en utbildningsväg som öppnar dörrar till en värld av jobbmöjligheter?

Energisektorn ropar efter unga talanger som dig och har en stor mängd lediga tjänster som bara väntar på att fyllas av drivna individer. Att välja en utbildning inom el och energi kan vara det klokaste beslut du tar för din karriär.

Framtidsutsikterna har aldrig varit ljusare

Tack vare den pågående energiomställningen och det brådskande behovet av att uppnå klimatmålen, har energisektorn blivit en verklig hett område för jobbsökande. Företag söker inte bara arbetskraft, de söker kompetens – och de söker det nu. Med rätt utbildning inom el och energi blir du en eftertraktad spelare på arbetsmarknaden.

Inspireras av andra i branschen! Här är några som valt ett energijobb »

Överallt i Sverige

Från norr till söder, är behovet av kvalificerade elektriker, elkraftsingenjörer och många andra specialiserade roller enormt. Energiföretagen har en klar bild av situationen: det finns ett gap på arbetsmarknaden som de är ivriga att fylla med entusiastiska och välutbildade personer. Och det är inte bara några få jobb som är tillgängliga – det handlar om tusentals möjligheter över hela landet.

Gymnasier,  yrkeshögskolor, högskolor och universitet har skräddarsytt sina program i samarbete med energibranschen för att säkerställa att du kommer ut på andra sidan inte bara med en examen, utan med en biljett till ett väntande jobb. Med pensioneringar som öppnar upp fler positioner och teknikutvecklingen som skapar nya, har du chansen att rida på vågen av denna efterfrågan.

Föreställ dig att kunna välja mellan en mängd olika jobb efter examen, att ha företag som konkurrerar om att få dig ombord och att kunna hitta en arbetsplats där du verkligen kan göra skillnad. Det är vad en karriär inom el och energi erbjuder.

"Denna typ av utbildning är en av de viktigaste rekryteringsbaserna vår bransch har i dagsläget, speciellt i södra Sverige då det råder stor brist på rätt utbildad arbetskraft. Detta gäller för övrigt resten av landet också."

– Magnus Strömblad, affärsområdeschef, Vattenfall Services

Så varför vänta?

Steget du tar idag mot en utbildning inom detta område är ett steg mot en framtid full av jobberbjudanden och spännande karriärmöjligheter. Din kunskap och dina färdigheter kommer att vara din mest värdefulla tillgång, och arbetsmarknaden kommer att välkomna dig med öppna armar. Energibranschen väntar på dig – det är dags att svara på dess kallelse.